Lomilomi, samba dansen en bootje op de oceaan?

Lomilomi, samba dansen en bootje op de oceaan? Zit er connectie tussen deze dingen? JA!! Bij mij in ieder geval wel.

Tijdens mijn Lomilomi opleiding ben ik een week in Havelte. We oefenen op elkaar en de kumu’s (trainsters) masseren tussendoor mee. Soms ontvang of geef je een 4 handen lomi soms een 6 handen. Als je op dat moment de lomi ontvangt dan voel je dat je dieper zakt in de ontspanning en dat je loslaat. De vooraf uitgesproken intentie is daarom erg belangrijk.

Vanmiddag heb ik aan het beurt om een lomi te ontvangen en ik spreek mijn intentie uit. “Ik wil een lichte, vrolijke, blijmakende lomi ontvangen”.
Mijn lomi-sister begon de lomi sessie en halve wegen kwam één van de kumu’s erbij. Nu is het zo dat bij een 2 handen lomi kan ik nog redelijk de controle houden maar bij een 4 handen, dus 2 lomi practitioners waarvan 1 de kumu is met veel jaar ervaring, dan is controle blijven vasthouden wel heel heel erg lastig! Voordat ik het wist had ik het gevoel alsof ik aan het samba dansen was, één en al flexibiliteit. Wauw!! Vol verwondering beleef ik het gevoel en er popt nog even de gedachte: heb ik dat echt in mij? En voordat ik überhaupt over het antwoord kan nadenken voelde ik mij als een bootje op de golvende oceaan. Gedachten worden uitgeschakeld, inzichten poppen op.

Aan het einde van de sessie realiseer ik mij ineens dat wat ik al meer dan 20 jaar vasthield had losgelaten. Meteen komt de gedachte bij mij op: Jee, ik heb dat nu losgelaten maar wat moet ik nu daar in de plaats van doen? Zo interessant deze gedachte want tegelijk realiseer ik mij dat ik een keuze heb. Ik kan kiezen elke seconde weer opnieuw! Wat een ongelofelijke ruimte ervaar ik bij die gedachte. Geen enkele beperking gewoon kiezen voor de rest van mijn leven. Is dat niet mooi?

Met de laken om mij heen geslagen kijk ik naar buiten waar het licht regende en ik had zin om naar buiten te gaan. Ik kan kiezen! Dus ik ga naar buiten en zie mijn andere lomi-sister nog aan het uitpuffen van de lomi sessie die ze gegeven heeft. Ik loop naar haar toe en roep: “kom op! Lekker dansen, gillen, springen, zingen maakt niet uit wat!” Vervolgens roep ik: “ik mag kiezen wat ik wil elk seconden. We kunnen kiezen wat we willen gewoon omdat we die keuze hebben. Wil ik gillen dan gil ik wil ik dansen dan doe ik dat!”

En zo gingen wij gillend, lachend, springend over het grasveldje in de motregen de ene met olie en zweet gevulde massagekleding en de andere met alleen een laken omgeslagen en mijn intentie was uitgekomen ……..

Zo dankbaar voor dat prachtige moment,
Mahalo Ke Akua ❤️

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.