Cranio ontspanningssessie

Zou jij je helemaal willen ontspannen, spanningen loslaten, even niet hoeven te denken en het hoofd als het ware stil te zetten? Of om je meer bewust te zijn van je lichaam, je eigen lijf te voelen van binnenuit in plaats van te denken wat je mogelijk voelt? Dat kan met deze Cranio ontspanningssessie.

Cranio ontspanningssessie

De volledige naam van Cranio is Cranio-sacraaltherapie, wat een lichaamsgerichte therapievorm is en afkomstig vanuit de osteopathie. Het werkt niet alleen op de schedel (zoals de naam Cranio doet vermoeden) en zenuwstelsel maar werkt op het gehele lichaam, met het bindweefsel. Bindweefsel is namelijk in het gehele lichaam terug te vinden en verbindt alle lichaamssystemen met elkaar (skelet, longen, bloedvaten, spieren etc). Door middel van zachte technieken (lichte druk en langere tijd op dezelfde plek) krijgt het lichaam de kans om spanning los te laten.

Een Cranio ontspanningssessie, vind ik een bijzondere manier van aanraken. Aanraken en geraakt worden, juist omdat het zoveel meer brengt via het fysieke contact in plaats van praten over wat je in je lijf ervaart. Het is respectvol, met aandacht, vertraagd en je leert juist je lichaam op een andere wijze te ervaren. Het is geen massage dus ook heel geschikt voor mensen die een bepaalde angst hebben voor fysiek contact, om stap voor stap het lichaam toe te eigenen en veilig(er) te voelen in je eigen lijf.

Je ligt hierbij gekleed op de massagetafel. Gemakkelijk zittende kleding is het prettigst.

zenergya Cranio ontspanningssessie

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.