Lomilomi – Hawaiian bodywork

Wat is de betekenis van Lomilomi?

Lomilomi is een bijzondere massage, afkomstig uit Hawai’i. Eigenlijk is het veel meer dan een massage. Het is een combinatie van verschillende Hawaiiaanse massagevormen. De Hawaiianen leven heel bewust en zien alles in het leven in energiestromen. Als je levensenergie goed stroomt, ben je in balans. Respect voor jezelf en anderen, onvoorwaardelijke liefde en harmonie horen hier onlosmakelijk bij.

Deze energie woont in alles: mensen, dieren en de natuur. Alles in het leven is in beweging en heeft een natuurlijk ritme. Sprankelende watervallen, kabbelende beekjes, krachtige oceaangolven. Deze ritmes en bewegingen van de natuur kun je voelen in de massage. Deze massagevorm weerspiegelt de zienswijze van de Hawaiianen. Deze manier van leven is een prachtige inspiratie voor iedereen die een te druk bestaan leidt. 

Hoe gaat de Lomilomi massage?
Het woord Lomi betekent kneden, wrijven en verzachten. Hawaiïan Temple Bodywork, Ke Ala Hoku of Lomilomi Nui zijn oude massage vormen. Deze worden al jarenlang beoefend door de Hawaiiaanse Sjamaan of Kahuna (meester). Op Hawai’i wordt de massage elke generatie doorgegeven. 

Mooie, lange, vloeiende bewegingen zijn kenmerkend voor deze massagevorm. Ik masseer natuurlijk met mijn handen, maar vooral ook met mijn onderarmen en ellebogen. Soms gebruik ik ook hotstones of de bamboestok tijdens de massage.

Welke effecten heeft een massage?
De reacties op een massage zijn o.a.: 

  • “Ik voel me als herboren!”
  • “Zo ontspannen ben ik in lange tijd niet geweest.”
  • “Ik had de dagen erna zo veel meer energie, heerlijk!”
  • “Jammer dat het voorbij was, ik kon het nog úren volhouden ;)”

Tijdens een massage is er volledige, liefdevolle aandacht voor jou. Hierdoor kun je jezelf toestaan in een diepe ontspanning te zakken. De aanraking vindt vaak op meerdere plekken tegelijk op het lichaam plaats. Omdat je je niet op verschillende plekken tegelijk kunt richten, zul je je vrij snel overgeven aan de massage. Door de vloeiende bewegingen en de positieve intentie van masseur en cliënt kan de energie weer stromen.

Blokkades in deze energie kunnen zo worden opgelost. Negatieve gedachten, gevoelens en overtuigingen die zich hebben vastgezet, krijgen weer ruimte. Dat betekent dat je als cliënt kunt voelen dat bepaalde emoties of gedachten naar boven komen. Verwelkom deze met liefde, want ze mogen er zijn. Alles mag er zijn. 

Lomilomi kan dus op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau harmonie brengen. 

Lomilomi 4 of 6 handen?
Naast de 2 handen sessie is het ook mogelijk om 4 of 6 handen sessie te boeken. Je ontvangt dan een massage van mij én 1 of 2 andere Lomilomi practition(ers) tegelijk.

Deze massage geef ik alleen aan vrouwen. Mannen die introducé van bekenden van mij of van mijn cliënten zijn kunnen ook deze massage boeken.

Zenergya lomi lomi lomilomi Maarssen

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.