Over mij

Een keerpunt in mijn leven..

In juli 2013 zat ik midden in een ‘dip’ en was ik bezig met de vraag: Wat wil ik nu met mijn leven? Is dit het? Met een vriendin ging ik naar een medium waar zij erg enthousiast over was.

Gelijk al bij binnenkomst zei hij: “Wat heb jij een stralend mooi wit licht om je heen, jij heelt zeker mensen”. Grinnikend en met ongeloof in mijn ogen keek ik hem aan: “O, ja?? Wit licht…waar?” dacht ik sceptisch. Oprecht verbaasd zei hij: ”niet dan?”

In de loop van het gesprek zei hij: “Je moet echt iets met je handen doen! Je hebt een huis, maak een kamer leeg, zet er een massagetafel neer en begin gewoon!! Leg je handen op het lichaam van de mensen en de rest gaat vanzelf!”

Helemaal onder de indruk in de auto terug naar huis bedacht ik; ex-vriendjes, mijn neven en mijn vrienden vinden het allemaal superfijn om gemasseerd te worden door mij. Ik vind het fijn om lichamen aan te raken. Gewoon een liefdevolle aanraking, geen bijbedoelingen, dat is in Nederland toch veel minder dan bij ons in Griekenland. De woorden van John schoten weer door mijn hoofd en ik dacht laat ik eens een massageworkshop volgen om te kijken of het wat voor mij is.

Online ging een nieuwe wereld voor mij open en na mijn eerste workshop was ik meteen verkocht! Zoekend naar weer een nieuwe massagevorm, viel mijn oog bij het googlen op lomilomi, een Hawaiiaanse healing-massage. Gelijk wist ik: DIT IS HET!

zenergya Lomilomi massage maarssen
zenergya_lomilomi
zenergya Mijn ervaring met InterX Therapie

Mijn eerste lomilomi cursus was met Darryl de Cunha uit Engeland. Bij het zien van de demonstratie van wat wij gingen leren, werd ik erg geraakt.

De massage was zo respectvol, zo eerbiedig, zo liefdevol. Ik voelde mijn hart opengaan en blij zijn. Ik werd zelfs emotioneel. Het voelde als thuiskomen. Mijn eerste stappen op het lomi pad waren gezet. Dit is het keerpunt in mijn leven geweest.

De laatste cursus met Darryl was heel bijzonder en daar heb ik Louise Kleu McEnvoy van Lomi Lomi Ireland ontmoet. Een supermooi mens die ons kennis liet maken met o.a. de prachtige zwangerschaps/zijligging lomilomi. Zo dankbaar voor dit mooie begin en hoe kon het nóg mooier worden?

De volgende stappen heb ik genomen bij de opleiding van Amira Segal & Karin van Herwijnen van Malamalomi, waar ik een ongelofelijk mooie verdieping heb ervaren. Deze 2 prachtige mooie vrouwen heb ik in mijn hart gesloten.
Zij hebben mij geïnspireerd in wat ik het allerliefste doe: de Ceremoniële Lomi uit Hawai’i. De ultieme beleving van de lomilomi waar het lichaamswerk met het spirituele verbonden wordt en diepe inzichten kunnen ontstaan door de vooraf gezette intenties, lees: hartewens.

Het lichaam liefdevol aan te mogen raken met eerbied, respect en het uit te nodigen om alles wat het niet meer nodig heeft los te laten, zodat het kan helen.

Deze sessie raad ik van harte aan!

Mahalo nui loa
Christina Vertkas

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.