Raindrop Massage

Deze techniek is ontwikkeld door D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils. De Raindrop Technique is geïnspireerd op de helende ervaringen van de Lakota indianen.

Wat kun je verwachten van een Raindrop massage?

Een Raindrop massage duurt ongeveer 75 minuten. De massage begint met behandeling van de voeten. Op de voeten is het hele lichaam energetisch vertegenwoordigt. De binnenrand van je voet staat voor de gewrichten van je nek, schouders, wervelkolom, heupen en knieën. Door deze rand van je voet te behandelen oefen ik een positief effect uit op deze lichaamsdelen. Daarbij is massage van de voeten voor de meeste mensen super ontspannend.

Het voordeel van het starten met de voeten is dat je direct met je aandacht uit je hoofd gaat. Daarna masseer ik je hele rug met vederlichte strijkbewegingen. Volgens een vast patroon worden bepaalde bewegingen herhaald. Dit bevordert de ontspanning. Als laatste, de hoofdmassage. Zachte, ontspannende strijkingen in het gezicht laten je bijna in slaap vallen..

Wat zijn de effecten van een Raindrop massage?

De behandeling verzacht pijnlijke spieren, verlicht stijfheid en vermindert rugpijn. Het verbetert de spijsvertering en de hormoonhuishouding. Zenuwstelsel en immuunsysteem worden versterkt. De Raindrop massage werkt pijn verlichtend bij reumatische klachten, gewrichtspijn en fibromyalgie. Het verlicht klachten van verkoudheid, griep en blessures, waardoor je je sneller fit voelt. 

Er is nog een reden waarom de Raindrop massage zo goed is voor je, namelijk door de psychische effecten. Het helpt niet alleen stress te verminderen, maar ook angst en depressieve gevoelens. Daarnaast vermindert het stemmingswisselingen en je voelt je meer in balans. Hierdoor slaap je ook vanzelf beter. 

Wat is de werking van de essentiële oliën?

Tijdens de hele massage gebruik ik speciaal geselecteerde kruidenoliën, die ik in de huid masseer. Deze oliën zijn pure essentiële oliën, die ik verdun met een neutrale olie. 

  • Tijm beschermt tegen bacteriën en virussen en is krampstillend.
  • Basilicum is een anti-oxidant en remt ontstekingen.
  • Pepermunt versterkt de hersenen, verfrist de geest en ondersteunt de maag, darmen, luchtwegen, zenuwstelsel en de huid.
  • Oregano bestrijdt infecties, gaat depressie en angst tegen en brengt hormonen in balans.
  • Wintergroen is kalmerend na fysieke inspanning.
  • Cypress kalmeert en verfrist.
  • Marjolein ontspant de spieren en het zenuwstelsel, versterkt en is krampstillend.
  • Valor wordt ook wel de ‘chiropractor in een flesje’ genoemd omdat het de wervelkolom terug in balans brengt.
  • Aroma Siez  helpt om pijntjes en ongemak te verlichten.

De combinatie van geuren van al deze krachtige kruidenoliën laat je nog lang nagenieten als je thuis weer op de bank zit. 

raindrop massage

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.