Hoe bereid jij je voor op een massage

Hoe bereid jij je voor op een massage
Als je voor de eerste keer een massage boekt zul je je afvragen hoe dit in zijn werking gaat. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de massagetherapeut er is om jou op je gemak te stellen en een ontspannende ervaring te bieden. Hij of zij zal alles rustig uitleggen en niets doen waar jij niet achter staat.

Voorafgaand aan de massage

Voordat je naar de massagepraktijk gaat is het verstandig om even te douchen en je op te frissen. Op deze manier zul je je niet ongemakkelijk voelen én dit is wel zo fris voor de massagetherapeut. Je hoeft zelf geen spullen mee te nemen, de massagepraktijk regelt dit allemaal voor jou. Ook is het verstandig om voor de massage naar het toilet te gaan zodat je ongestoord van je massage kunt genieten.

Sommige praktijken zullen je vragen om wat informatie te verstrekken. Bijvoorbeeld of je last hebt van ziektes, allergisch bent voor bepaalde middelen en of er gevoelige plekken zijn door bijvoorbeeld operaties. Dit vragen ze zodat ze tijdens de massage hier rekening mee kunnen houden.

De massagetherapeut zal kort vertellen hoe de massage zal verlopen. De therapeut kan je verschillende massage-oliën laten ruiken zodat je zelf kunt kiezen welke olie jij het lekkerst vindt.

Voordelen van de kleding uit tijdens een massage
Wanneer jij zo min mogelijk kleren aan hebt maak je het werk voor de masseur gemakkelijker. Er zijn dan lange massagebewegingen mogelijk waardoor de massage een stuk soepeler en fijner aanvoelt.

Je slip hou je aan en de massagetherapeut zal de plekken die op dat moment niet gemasseerd worden bedekken met een handdoek, op deze manier hoef je je nooit oncomfortabel te voelen tijdens een massage.

Een ander voordeel is dat er geen olievlekken in de kleding kunnen komen. Door alleen ondergoed aan te laten wordt de rest van de kleding netjes aan de zijkant gelegd, deze kunnen dus niet vies worden.

Op de massagetafel
De massagetherapeut zal de ruimte verlaten zodat jij je rustig kunt uitkleden. Je gaat vervolgens op je buik liggen op de massagetafel. Zodra de therapeut terugkomt zal hij of zij handdoeken op bepaalde plekken leggen, alleen het gedeelte wat gemasseerd wordt blijft onbedekt.

Bij het omdraaien op de massagetafel houdt de therapeut een handdoek boven je lichaam. Zo kun je rustig omdraaien waarna de massagetherapeut de handdoek weer neer zal leggen. De therapeut praat tijdens de sessie niet, zo kun je optimaal kan genieten van de massage. Wil je wel praten dan is daar ook mogelijkheid voor. Ondervind je ongemak tijdens de sessie laat het meteen weten zodat de massagetherapeut hier iets aan kan doen!

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.