Gedragen door de oceaan..

Hou jij wel eens vast aan zaken die je beter kan loslaten? Ik wel en ik had zo’n moment op Hawai’i. Zo’n moment van: wat is het dat ik vasthou aan deze angst?

Vanaf mijn jeugd heb ik zonneallergie of warmteallergie. De combinatie zon of warmte met zout op mijn huid (kan ook transpiratie zijn) geeft bij mij een allergische reactie. Rode bultjes en vooral ook jeuk. Tja dan ga je naar Hawai’i: eiland, zon, zee, zout en ja, ik had het ervoor over! Bepakt en bezakt met crèmes, Young Living olie mix tegen allergieën en medicijnen ging ik op weg.

Angst acceptatie met Lomi Lomi

Het zal ergens in de eerste week zijn geweest dat wij aan het strand waren en ik voelde mijn angst voor allergie opkomen maar toch ging ik het water in. Door mijn allergie angst heb ik voor het laatst in 2004 in een zomerperiode in de zee gezwommen! Terwijl ik zo zat te drijven hoorde ik de mensen en kinderen, voelde ik de zon en kreeg ik een plens zout op mijn gezicht. Ik kuchte het zout uit en begon opnieuw met drijven. Toen gebeurde toch iets heel aparts…

Drijvend verstomde de geluiden van de mensen en kinderen om mij heen en hoorde ik het water tegen mijn oren en de steentjes op de bodem van de oceaan die bij elke golf meegingen. Ik voelde de zon op mijn huid en hoorde de regelmaat van mijn ademhaling. Ineens kwam bij mijn op; ik laat de angst van zonneallergie los. Het is goed zo. Wat gebeurt gebeurt en ik ga er niet dood aan ik heb alleen 3,5 week last van ontzettende jeuk. So what! Acceptatie geen berusting, het is zoals het is.

Bevrijding van angst!

Toen was het stil in mijn hoofd en ik nam waar dat ik de angst écht los had gelaten. Ik voelde dat ik zo ontspannen was dat ik op het water lag in plaats erin en meeging met de golven. Er spoelde bijna geen water meer over mijn gezicht en ik wilde eeuwig zo blijven drijven. Ik voelde mij gedragen door de oceaan. Noem het trance of wat dan ook maar ik kan je vertellen: wat was dat ontspannen zeg! Lomi Lomi ontvangen van de oceaan op Hawai’i! Dit is het gevoel van het los gelaten hebben. Vrijheid. Hoe wordt het nog mooier dan dit?

Raad eens… ik heb geen allergie gehad tijdens de hele reis. Ik heb alle dingen gedaan waar ik altijd allergie van kreeg maar nu niet!
Ik heb minder tot bijna niet de olie mix gebruikt, ik heb in het begin s’avonds een beetje speciale crème gesmeerd de zonnebrandproducten zijn in mijn tas gebleven.

Neem ik waar dat ik aan iets vasthoud wat mij niet meer dient, dan denk ik meteen aan dit prachtige moment en laat ik het los.

Mahalo Ke Akua ❤️

Uw bericht is verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met u op.