Lomilomi – Hawaiian bodywork

Lomilomi is een verzamelnaam van alle massagevormen uit Hawai'i en betekent kneden, wrijven en verzachten. Het is voortgekomen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden.

Hawaiian Temple Bodywork, Ke Ala Hoku of Lomilomi Nui zijn oude lomilomi vormen die voor jaren werden beoefend door de Hawaiiaanse Sjamaan of Kahuna (meester). Op Hawaii wordt de lomilomi elke generatie doorgegeven.

In die traditionele vormen van lomilomi worden handpalmen, onderarmen, vingers, knokkels, ellebogen, knieen, handen, voeten, stenen, stokken en schelpen gebruikt.
Lomilomi is méér dan alleen de massage. Het is onlosmakelijk verbonden met respect voor anderen en voor jezelf, onvoorwaardelijke liefde, harmonie en nog veel meer.

De Lomilomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, van sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven. Het wordt ook vaak omschreven als een dans over het lichaam welke de spanningen wegspoelt en de energiestromen stimuleert.

Tijdens je lomi sessie wordt het je hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij ik niet alleen met de handen, maar vooral ook met mijn onderarmen en ellebogen masseer. Eventueel kan ik tijdens de massage ook gebruikmaken van hotstones en/of bamboestok.

Ik geef de diverse lomilomi stijlen onder andere Lomilomi Temple Style van Kahu Abraham Kawai’i. 

Naast de 2 handen lomilomi sessie is het ook mogelijk om 4 of 6 handen sessie te boeken. Je ontvangt dan een lomilomi van mij én 1 of 2 andere lomilomi practition(ers) tegelijk.

Zenergya Lomilomi