Lomilomi – Hawaiian bodywork

Lomilomi is een holistische massagevorm. Lomilomi, wat massage betekent, is voortgekomen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Lomilomi is méér dan alleen de massage. Het is onlosmakelijk verbonden met respect voor anderen en voor jezelf, onvoorwaardelijke liefde en nog veel meer.

Hawaiian Temple Bodywork, Ke Ala Hoku of Lomilomi Nui zijn oude lomilomi vormen die voor jaren werden beoefend door de Hawaiiaanse Sjamaan of Kahuna (meester). Op Hawaii wordt de lomilomi elke generatie doorgegeven.

De Lomilomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, van sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven. In de filosofie van de inwoners gaat het hierbij vooral om liefde en harmonie.
Tijdens een lomi sessie wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen en ellebogen wordt gemasseerd. Eventueel kan tijdens de massage ook van hotstones en/of bamboestok gebruik worden gemaakt. De lomilomi wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam welke de spanningen wegspoelt en de energiestromen stimuleert.

Ik geef de diverse lomilomi stijlen onder andere Lomi lomi Temple Style van Kahu Abraham Kawai’i. 

Naast de 2 handen lomilomi sessie is het ook mogelijk om 4 handen sessie te boeken.
Je wordt dan door 2 masseurs tegelijk gemasseerd.